O nama

logoUdruga kineziologa grada Koprivnice (UKGK) osnovana je 30. ožujka 2006. godine na Osnivačkoj skupštini u prostorijama Gradske vijećnice u Koprivnici s ciljem okupljanja što većeg broja stručnjaka kineziologa radi što boljeg i kvalitetnijeg djelovanja na stručnom i društvenom planu Koprivnice i uže okolice. Ta je skupština ujedno bila i izborna, za prvog predsjednika UKGK izabran je prof. Neven Hrupec, prof. Jasmina Markić za potpredsjednicu te mr.sc. Biserka Telebar za tajnicu. UKGK je upisana u registar Udruga Republike Hrvatske 11. svibnja 2006. godine, a od 2. ožujka 2007. godine UKGK je član Hrvatskog kineziološkog saveza.

Stručno i društveno djelovanje UKGK
10. lipnja 2006.god. u Koprivnici, u sklopu 1. festivala biciklističke rekreacije Hrvatske ” Biciklom po Podravini “, organiziran je Okrugli stol na temu “Uloga biciklizma u sportskoj rekreaciji ” čiji je moderator i uvodničar bio prof.dr.sc. Vladimir Findak. Tom prigodom, UKGK je u suradnji s Old timer klubom ” Biciklin ” izdala knjigu “Uloga biciklizma u sportskoj rekreaciji ” u nakladi od 2000 primjeraka. Po prvi puta naši članovi sudjeluju na 15. ljetnoj školi kineziologa u Poreču od 20. do 24. lipnja 2006. godine koja se provodi u organizaciji Hrvatskog kineziološkog saveza. Također među prvim izlagačima stručnih radova, kao članovi UKGK, bile su prof. Marina Tomac-Rojčević i prof. Natalija Tomac na 9. hrvatskom savjetovanju o obuci neplivača u Malom Lošinju od 5. do 7. listopada 2006. godine na temu “Kvaliteta rada u obuci neplivača”. Tada je ujedno i predana kandidatura za organizaciju 10. hrvatskog savjetovanja o obuci neplivača koja će se održati u listopadu 2008. godine. Tu je kandidaturu podnio grad Koprivnica u suradnji s UKGK i Zajednicom športskih udruga Grada Koprivnice (ZŠUGK). Novi Okrugli stol u organizaciji UKGK i ZŠUGK organiziran je 20. listopada 2006. na temu ” Kapitalni sportski objekti grada Koprivnice i njihova iskoristivost ” povodom otvorenja Gradskih bazena Cerine i gradnje Gimnazije Fran Galović i sportske dvorane. Gosti i predavači bili su gradonačelnik grada Koprivnice Zvonimir Mršić, prof.dr.sc. Vladimir Findak te prof.dr.sc. Nada Grčić – Zubčević.

Priznanja i nagrade
Svake godine Hrvatski kineziološki savez dodjeljuje priznanja zaslužnim kineziolozima u Republici Hrvatskoj. Tako su na svečanosti dodjele priznanja u Zadru 8. prosinca 2006. ta priznanja dobili naši sljedeći članovi: Vinko Zember (Diploma za životno djelo sa zlatnom značkom), Dieter Benotić, Mirko Tomac, Marijan Kuharić te Anđelka Mioč (svi Zahvalnicu sa zlatnom značkom).
Programi rada
Naša Udruga je vlasnik verificiranih programa rada za sljedeće programe: 1) obuka neplivača, 2) obuka neplivača za djecu predškolske dobi, 3) aerobik u vodi, 4) sinkronizirano plivanje, 5) obuka plivanja te primjena plivanja u rekreacijske i kineziterapijske svrhe osoba s invaliditetom. Ti su programi prošli verifikaciju Ministarstva znanosti obrazovanja i športa te su odobreni u siječnju 2007. godine. Od 9. ožujka 2007. godine po tim programima članovi UKGK provode Školu plivanja i obuku neplivača na Gradskim bazenima Cerine u Koprivnici.
UKGK danas
Izborna skupština 21. prosinca 2011. godine donijela je promjene u vodstvu UKGK. Tako je za drugog predsjednika izabran prof. Igor Sedlanić, za potpredsjednika mag.cin. Hrvoje Kodrić te prof. Neven Nemet za tajnika. Trenutno Udrugu čini 20-ak članova, velikom većinom diplomiranih kineziologa, koji sudjeluju ne samo u radu i provođenju programa UKGK, već i drugim sportskim kolektivima u Koprivnici te u široj okolici grada čime svojim stručnim znanjem i kompetencijama sudjeluju u podizanju koprivničkog, ali i podravskog sporta, na novu razinu.

Struktura UKGK
Predsjednik: Neven Nemet, prof
Potpredsjednik: Ranko Gojković, prof.
Tajnik: Igor Nasipak bacc.spec.KPS
Upravni odbor: Neven Nemet, prof.
Ranko Gojković, prof.
Igor Nasipak bacc.spec.KPS
Miroslav Mikec, mag.cin
Sunčica Kadoić-Svetec, viši trener
Tihana Vadla, mag.cin
Mihael Buzian, mag.cin
Nadzorni odbor: Igor Sedlanić, prof.
Lana Kovač dipl.kin.
Natalija Tomac-Kelek, prof.
Sud časti: Vesna Hižman-Perošić, prof.
Goran Rihtarić, prof.
Matija Rušak, prof.